Етър - Дунав

Посещения: 5007
Неделя

teamLogo1075 ЕТЪР


teamLogo1022 ДУНАВ

rsz etar 17Дунав записа 9-та загуба от началото на сезона в миналия кръг. 6 от тези поражения са при гостувания. Толкова загуби има Септември, а повече е регистрирал само отборът на Витоша - 13.
Новият наставник Малин Орачев все още няма победа начело на тима (Берое - Дунав 1:1, Дунав - Черно море 0:1).
"Драконите" спечелиха само един от последните си 15 мача - срещу Витоша с 3:0.
4 от 5-те равенства на Дунав са постигнати като гост. Единствено Берое има повече ремита на навън - 5.
Русенци имат втората най-слаба атака в шампионата с 9 отбелязани гола. Отборът не е намирал мрежата на противника в 10 мача. Само нападението на Витоша е с по-малко отбелязани попадения - 8.
Отбраната на тима е допуснала 22 гола. Повече от половината инкасирани попадения (14) са на чужд терен. Единствено Локомотив (26), Славия (24), Септември (24) и Витоша (37) са допуснали повече голове от русенци.
От 11-ия кръг Дунав не е бил на по-високо място от 13-то.
Само четирима футболисти са отбелязвали гол за Дунав. По-малко различни голмайстори има само Септември - 3.
Мирослав Будинов е водещият реализатор на тима с 4 гола. Когато Будинов бележи, Дунав печели или взема точка (Дунав - Берое 1:1, Дунав - Витоша 3:0, Берое - Дунав 1:1).
Футболист на Дунав все още не е получавал червен картон. Същото важи за Берое, Витоша и Етър.
Капитанът Диян Димов не бе пропускал нито минута игрово време до последния двубой срещу Черно море, в който бе заменен за първи път в мач от първенството.
Мирослав Будинов е започнал като титуляр във всеки един от мачовете на Дунав през сезона в Първа лига, като в два от тях е заменен.
Групата за мача:
Контузени:
Наказани: няма
Последен мач: Дунав - Черно море 0:1

Снимки: etarvt.bg


Факти и статистика

Общо мачове в елитната дивизия: 21; Победи за Етър: 10; Равенства: 3; Победи за Дунав: 8; Голова разлика: 26-23 за Етър.
Общо мачове в които Етър е домакин: 10; Победи за Етър: 6; Равенства: 2; Победи за Дунав: 2; Голова разлика: 19-10 за Етър.
В първия мач от сезона: Дунав - Етър 0:0